Träningsresor

Att resa och samtidigt hålla formen – att alltså åka på träningsresor – är något som har blivit allt mer populärt bland både träningsentusiaster men också bland nybörjare inom träning. Att spendera en vecka i hälsans tecken leder inte bara till svett och träningsvärk, utan en välmående kropp och själ, ett gott samvete till att unna sig lite lyx på kvällarna och inte minst inspiration till fortsatt träning.Utbudet av träningsresor har vuxit i takt med att intresset för fitness har ökat. Möjligheterna till att kunna kombinera sin favoritträning med sol och bad, god mat och nya spännande kulturer blir bara fler och fler. De träningsresor som antagligen har funnits längst är golfresorna. Att spendera stor del av sin semester på golfbanan är inte ovanligt. Men att träningsresor har kommit att sprida sig till allt från yoga till pilates, från löpning till cross fit och mer därtill, har gjort det möjligt för flera persontyper att kunna ta del av träningsresorna som resebyråerna erbjuder.

Gemensamma nämnare

Gemensamma nämnare

Gemensamt för helt klar majoriteten av alla tärningsresorna är att de utförs tillsammans med utbildade och erfarna instruktörer och personliga tränare. Genom att hela tiden ha tillgång till experter i sport eller idrott, mindfulness eller bodybuilding har man chans att verkligen gå in på djupet i träningen – vilket den annars så stressade vardagen sällan tillåter. Vad som också är gemensamt för de allra flesta tärningsresorna är att de är anpassade efter den nivå som man själv är på – ingen utesluts. Det finns inspirationsresor  där noviser i gymmet eller i löpspåret får lära sig att lägga upp sin träning på ett optimalt sätt utifrån sina egna premisser. Resor där man får lära sig att kämpa på det lilla extra som man aldrig gjort förr. Resor som får en att ändra livsstil och hitta charmen med träningen. Sedan finns det resor för redan väldigt erfarna utövare av diverse träningstyper,. Dessa resor handlar i stället om att gå in på djupet när det kommer till sporten, träningsformen eller idrotten. Man får även lära sig kosthållning och vikten av vila. Vikten av att unna sig något och dessutom att det går att unna sig allt fler saker när man tränar.  Alla tärningsresor handlar om kroppen. Kondition och styrka. Uthållighet och smidighet. Men i en särskild kategori, en kategori som är omåttligt populär, är det själen som ligger i fokus under tärningsresorna. Det är kategorin där man huvudsakligen utövar mindfulness och yoga. Denna träningsform låter stor del av fokuset ligga på hur man känner i kroppen rent andligt.

En trend som har kommit för att stanna

En trend som har kommit för att stanna

Att på semestern, i form av en träningsresa, kunna kombinera sol och bad med aktiviteter som får en att må bra är knappast en trend som ser ut att avta. Hela tiden kommer nya destinationer och nya teman på träningsresor i resebyråernas redan väldigt breda utbud. Dessutom, drömmen om att lära sig stå på händerna på ett berg i Malaysia, att slå sitt löparrekord på en strand vid Medelhavet, att finna lugnet och sitt äkta mantra på en kulle i Filippinerna eller att för första gången lyckas göra tio armhävningar och därefter kunna gå ut på en genuin indisk restaurang med gott samvete, det är något som allt fler drömmer om och lockas av.

Maja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen