Träning som livsstil

Att träna och använda det som en livsstil är det bästa och kärleksfullaste man kan göra för sin kropp. Det handlar dels om kost och motion, men också att man får en bättre livskvalitet när man sköter om sin kropp på ett sundare sätt. En studie visar att den som motionerar får inte hälften så många förkylningar och blir inte alls lika sjuk när väl förkylningen slår till.

Fördelar

träning är kul

Man måste inte vara jätteduktig för att träna utan det skall kännas roligt. Träning gör att syreupptagningen blir bättre i kroppen och man får en mycket bättre balans i kroppen, man får bättre sömn och blir mindre stressad. Den viktigaste muskeln man har i hela kroppen, nämligen hjärtat kommer att bli starkare och pumpa blodet vidare mycket lättare i kroppen. Man får otroligt mycket bättre kondition och det är en otroligt bra investering för ett fortsatt hälsosamt liv. Blodcirkulationen blir bättre och det ökar blodgenomströmningen ut till alla muskler i kroppen. Man får en lägre puls än innan träningen och även vilopulsen blir lägre vilket är mycket bra.  Man blir lugnare och får en annan ro i kroppen. Orken kommer tillbaka om man hade dålig kondition innan så att springa eller gå uppför jobbiga trappor blir en barnlek jämfört med innan.

Kroppens egna endorfiner frigörs

hjärna medan du tränar

När man tränar så frigörs kroppens egna endorfiner som gör att man mår bra. Man känner sig lättare och gladare som människa. En promenad på lunchrasten är ett perfekt sätt att dels få ta del av dagsljuset, men också att få frisk luft i näsan så att man inte blir så trött och hängig. Under sommaren får man i sig ordentligt med vitamin D under endast en halvtimmes vistelse utomhus, medans det under vinterhalvåret är mycket svårare och man måste ibland äta tillskott för att känna sig piggare. Att ha förstoppning och röra sig för litet är inte bra alls för så länge man tränar eller är ute och rör på sig i naturen så fungerar magen mycket bättre. Det känns ibland tufft med träningen, men när man väl kommit över den där “tröskeln” så känns allt mycket lättare. Kroppen är gjord för att röra på sig och inte att bli stillasittande i en TV-soffa eller läs-fåtölj. Man känner sig yngre och även kroppen får starkare motståndskraft mot exempelvis infektioner som förkylningar och liknande. De som tränar regelbundet påstås enligt studier även ha ett mycket bättre sexliv än de som inte tränar. Om man tränar före jobbet har man lite mer överskottsenergi och kan utföra fler jobbiga sysslor på ett mycket lättare sätt. (Om de tråkiga sysslorna nu finns.) Man blir också mycket gladare och piggare och det är mycket positivt på en arbetsplats.Att få gå eller springa i skog och mark är en stor lisa för själen. Man får ett fantastiskt mycket bättre humör och är inte alls så trött, utan orken går inte ens att jämföra med när man inte rör på sig utan sitter stilla som en soffpotatis. Ut och spring!

Maja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen