Les Milles

Tidningsjätten Les Milles är ett av fitness branschens största utbildning och forskare inom gruppträning. Detta företaget grundades 1968 av Leslie Mills som är från Nya Zeeland. Les Milles erbjuder framför allt olika gruppträningsprogram eller individuella träningsprogram virtuellt och i olika gym runt om i världen. Les Milles bedriver även forskning gällande träning och vilka olika slags träningsmetoder idrottare och privatpersoner kan utföra för  att må bättre eller ta sig mot nya mål. Runt om i världen erbjuder Les Milles träningsmöjligheter i 20 000 olika klubbar och gym i 100 olika länder, de har även 130 000 utbildade och licensierade instruktörer. Det går också att beställa hem träningspaket för att träna hemma.

Grundandet

Allt började med Leslie Roy Mills som är en Nya Zeeländskt friidrottare, han företrädde Nya Zeeland i olympiska spelen. Han tävlade i diskuskastning bland annat. Under Commonwealth spelen 1966 uppnådde han sina bästa resultat och vann guldmedalj i diskuskastning. 1968 öppnade Mills sitt första gym och där påbörjades resan för Les Mills International.

Commonwealth spelen (1966)

Sonen tar över

Allt började med den unga killen Philip Mills från Nya Zeeland, han föddes i en mycket idrottsintresserad familj. Många i familjen hade representerat Nya Zeeland i de olympiska spelen så intresset för träning och idrott fanns med Philip redan från barnsben. Även Phillip tränade friidrott och tävlade bland annat i häcklöpning. Han studerade sedan i USA och utexaminerade med en examen i filosofi. När han återvände till Nya Zeeland började han engagera sig i familjens verksamhet. Denna verksamhet var ett gym och hette Les Mills, denna verksamhet hade föräldrarna grundat 1968. När Phillip tog över verksamheten utvecklade han den och metoderna ideerna bakom. Han gjorde företaget mer internationellt och lade grunden för många träningsprogram som utförs idag runt omkring gym och andra träningslokaler. Les Mills verksamheten gick mycket dåligt på 1980 talet bland annat hade de gjort företaget publikt som ett aktiebolag. Detta tog ut sin rätt då affärerna inte gick och 1987 togs verksamheten över av ett investeringsbolag men denna var inte långvarigt.Samma år kraschade aktiemarknaden, dagen blev kallad svarta måndagen och New York börsen rasade med 23% under en enda dag. Detta ledde till stora förlust för investeringsbolaget som blev tvingade att sälja tillbaka företaget till Phillip Mills.Än i drivs företaget av Phillip och efter han lyckades köpa tillbaka företaget döpte han det till Les Mills International.    Under 1980 talet utvecklades Mills många koreografiska uppsättningar som blev till övningar och träningsformen. Detta sammansattes sedan med musik för att få rytm i det hela och att gruppövningar skulle vara roligt att medverka i. Det gamla träningssättet med bara vikter var inte det enda sättet att träna på. Dessa uppsättningar kommersialiserade sedan och instruktörer kunde få licens i Mills-träning för att kunna leda hela klasser och instruera dem på rätt sätt. På Nya Zeeland idag finns det 11 stycken olika Les Mills träningsanläggningar och 50 000 medlemmar runt om hela landet.

hälsoklubb ledning människor

Från och med Mars fanns det 18 olika träningsprogram att tillgå runt omkring 100 länder världen över. Dessa program är oftast grupprogram som inriktar sig till ett större antal personer. Det är ingen individuell träning men alla deltagare kan ha individuella mål som instruktören kan hjälpa till med.


Maja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen